BEL 0318 - 64 89 89
Nu beschikbaar
Merknaam: A-C | D-F | G-I | J-L | M-O | P-S | T-V | W-Z | 0-9
Productnaam: A-C | D-F | G-I | J-L | M-O | P-S | T-V | W-Z | 0-9
Producten zoeken
E-mail:

Wachtwoord:

 

Aloë Vera versus Aloë Arborescens: wie van de twee?Sinds de oudheid worden Aloëplanten gebruikt voor medische en cosmetische doeleinden. De stroperige gel, het sap en het blad bevatten heilzame stoffen die een antibacteriële en ontstekingsremmende werking hebben. De oude Egyptenaren en Grieken maakten al verschillende medicinale recepten met Aloë Vera voor diverse medicinale doeleinden zoals maagklachten, verstopping, jeuk, wonden en zonnebrandmiddel. 

De Egyptenaren en de Grieken hebben een hoop voorwerk verricht voor onze huidige wetenschap. Met moderne technieken is dat onderzoek voortgezet en is intussen ontdekt dat de plant nog meer bijzondere eigenschappen heeft. Onder de 300 soorten Aloë die op onze aardbol groeien, zijn er slechts een paar écht belangrijk in de geneeskunde, waaronder de welbekende Aloë Vera. Binnen de cosmetische industrie is de Aloë Vera een populaire plant vanwege de verkoelende gel met verzachtende werking op de huid.  Aloë Vera is de eerste uit de Aloësoorten die uitgebreid is bestudeerd en waarover veelvuldig is  gerapporteerd in de open wetenschappelijke literatuur. Echter, het zusje van de Aloë Vera dat de naam Aloë Arborescens draagt, heeft een mogelijk nog krachtiger werking dan de Aloë Vera.

Pater Romano Zago, een Braziliaanse monnik ontdekte dit toen hij in 1988 werkzaam was in de San Antonioparochie in Pouso Novo (RS) Brazilië. Hij hoorde van de lokale bevolking over een krachtig, volledig natuurlijk recept van Aloë Arborescens dat zij gebruikten voor algehele versterking van het immuunsysteem en tegen chronische ziekten, waaronder zelfs kanker. De pater was erg geïnteresseerd gezien zijn volle overtuiging dat het menselijk lichaam de kracht bezit zichzelf te genezen. Hij ging in de loop der jaren het drankje uitproberen op chronisch zieke mensen in de landen waarnaar hij werd uitgezonden, als Italië en Israël. Hij behaalde veel positieve resultaten in gevallen van vergevorderde ziektestadia, in combinatie met bepaalde voeding. Hierdoor raakte hij zo geïnspireerd, dat hij zich volledig ging richten op onderzoek naar de geneeskrachtige eigenschappen van de Aloë Arborescens. Hij bracht een boek uit, onder de titel: Aloë is geen medicijn en toch geneest het…! In de literatuurlijst van het boek wordt verwezen naar een groot aantal studies, die wereldwijd zijn uitgevoerd met wetenschappelijke bewijzen. Het boek was jarenlang lastig te vinden en werd meer een collectors item totdat Truth Publishing moeite deed contact te vinden met de auteur. De uitgever en auteur kwamen overeen om het boek wereldwijd opnieuw uit te geven, waardoor er veel meer bekendheid is ontstaan over de geneeskrachtige eigenschappen van de Aloë Arborescens. Sindsdien zijn er talloze gevallen van ernstige ziekten geholpen met het Braziliaanse huisrecept.

Een korte kennismaking met Aloë Arborescens
De Aloë Arborescens, in het Nederlands Kandelaaraloë genoemd, behoort tot het geslacht van circa 400 bloeiende vetplanten (Liliaceae-familie), dat zijn oorsprong vindt in Zuid-Afrika en andere delen van Afrika, Madagaskar en het Arabische schiereiland. De plant gedijt gemakkelijk in warmte en groeit nu ook in gebieden als Zuid-Europa en Zuid-Amerika. In koudere landen wordt de plant graag ter decoratie in de huiskamers geplaatst, niet vanwege haar mooie verschijning, maar ook praktisch gezien qua verzorging. Het is namelijk een makkelijke plant die weinig nodig heeft. Ideaal dus voor plantenliefhebbers die regelmatig vergeten de planten te bewateren. De groeiwijze van de plant kan beschreven worden als een stengelvormig bladrozet, met op de randen van het blad zachte stekels. Zodra de plant in bloei is, vormt zich een stengel met helderrode bloemtrossen aan de top. De naam van de plant zegt het al; met wat fantasie lijkt de plant op een kandelaar.

Krachtige eigenschappen bij complexe aandoeningen
Het boek van Pater Romano Zago legt onder meer uit hoe het menselijk lichaam zichzelf geneest van binnenuit door middel van juiste voeding en de meer dan 200 plantaardige stoffen die het sap van het hele blad van de Aloë Arborescens bevat. Het recept dat hij uitprobeerde om het immuunsysteem sterk te houden, bestaat uit het sap van de hele bladeren van de Aloë Arborescens uit niet verhitte en niet behandelde honing met 1 % alcohol (Whisky, Wodka, etc.) De ontdekking van Pater Romano Zago bleek lumineus, want het blijkt een krachtige immuunversterkende plant die ingezet kan worden bij de genezing van meer dan 100 verschillende soorten ziektes.

Wat doe Aloë Arborescens nu precies?
Onderzoeken door onafhankelijke laboratoria hebben uitgewezen, dat het sap van de Aloë Arborescens het gehele spectrum van secondaire plantenstoffen, mono- en polysachariden (essentiële suikers), mineraalstoffen als ook extra plantaardige voedingsstoffen bevat, wat dat immuunsysteem zo goed onderhoudt. Naast die sachariden bevat de plant essentiële vetzuren, mineralen en bioactieve stoffen.

Naast Pater Romano Zago deed ook het Palatini Instituut in Salzano in Venetië uitvoerig onderzoek naar de Aloë Arborescens. Daar heeft men kunnen aantonen dat de Aloë Arborescens zelfs 200% krachtiger werkt bij behandeling van diabetes mellitus dan Aloë Vera. Diabetes mellitus is een stofwisselingsziekte die bovenaan de ranglijst staat van welvaartsziekten.

Verder hebben wetenschappers ontdekt dat de Aloë Arborescens rijker is aan gunstige fytotherapeutische, antikanker- en radiobeschermende eigenschappen. Op www.aloearborescens.org zijn diverse rapportages van onderzoeken te zien van o.a. het National Cancer Institute en American Cancer Society, waarin uitvoerig de chemische samenstelling in kaart wordt gebracht en de positieve werking ervan op het menselijk lichaam. 

Hoewel er aanzienlijke vooruitgang is geboekt op farmalogisch gebied, hebben de Aloë planten nog niet een grootste doorbraak gehad. Wie weet wat de toekomst ons gaat brengen. Feit is dat er de laatste jaren steeds meer ontdekkingen worden gedaan en erkend over de krachtige werking van alles wat de natuur ons biedt. De Aloë Arborescens mag daarin zeker niet ontbreken. Ook binnen de reguliere zorg zijn steeds meer eyeopeners, die niet ongehoord worden en/of verborgen blijven, met als positief gevolg dat een steeds grotere kans bestaat dat ernstige ziektes in de toekomst behandeld kunnen worden met een meer complementair gerichte aanpak. 

Gezien Aloë Arborescens tot de Liliacea familie behoort, waartoe ook knoflook en uien behoren, moeten mensen die hiervoor een allergie hebben, het gebruik van Aloë producten vermijden. Degenen die Aloë producten oraal gebruiken, dienen er rekening mee te houden dat langdurig gebruik ervan tot kaliumverlies kan leiden. Dit lijkt wellicht tegenstrijdig over te komen met de benoemde positieve voordelen, zoals hierboven genoemd. Dit heeft onder meer te maken met de verhouding van Aloë extracten en overige synergetische stoffen.

Het is überhaupt van belang dat alle mensen met een medische diagnose of achtergrond een deskundige raadplegen bij het gebruik van bepaalde voedingssupplementen. Verkeerd of overvloedig gebruik gaat op den duur tegenwerken, wat uiteraard niet de bedoeling is. Een van de meest invloedrijke medici uit de oudheid was de Zwitserse arts en alchemist Paracelsus (1493 – 24 September 1541). In een van zijn werken citeerde hij: “Alles is gif en niets is zonder gif. De dosis bepaalt”. Zowel binnen de reguliere geneeskunde als natuurgeneeskunde en homeopathie dient men zorgvuldig rekening te houden met dosering en tijdsbestek. Voor zwangere vrouwen en bij lactatie geldt eveneens dat voorzichtigheid geboden dient te worden.

Verantwoord omgaan met lichaam en geest loont
Voor de lichtere klachten kunnen we tegenwoordig volop goede zalven en crèmes met extracten van de Aloë kopen bij de apotheek en betere (online) drogist. Het gaat dan vooral om huidaandoeningen, zoals acné, eczeem, psoriasis en wratten. Bovendien zijn er talloze goede Aloë producten, waarmee we -  mits goed gehouden aan de dosering en bij niet te langdurig gebruik - ons eigen inwendige systeem kunnen ondersteunen via capsules, drankjes etc. Houden wij er daarnaast een gezonde leefstijl op na, met een gevarieerd (onbewerkt) voedingspatroon, voldoende beweging en ontspanning, dan mogen we onszelf een schouderklopje geven. Onze levensmotto: “Beter voorkomen dan genezen” houden we hierdoor in stand, wat altijd de beste remedie is voor geluk en goede gezondheid.

Bronnen en referenties: 
https://www.curanatura.com/Treat-disease-Diabetes-with-Aloe-Arborescens-Vera
https://en.wikipedia.org/wiki/Diabetes_mellitus
https://www.wanttoknow.nl/gezondheid/geheim-braziliaans-aloe-recept-geneest-kanker/
https://aloearborescens.org/clinical-research/
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/108390-de-geneeskracht-van-aloe-vera.html

 

Resultaten voor ( artikelen)

Aantal producten: 0
Totaalprijs: 0,00
Thuiswinkel Waarborg Thuiswinkel Reviews
Uitstekend

Thuiswinkel Waarborg

47.894 beoordelingen door bevestigde kopers
Partners
partners Betaling en bezorging Betaling en bezorging
Onze sterke punten
  • 7 gediplomeerde drogisten
  • 10.000 producten voorradig
  • Gratis verzending
    (NL/BE/DE) vanaf € 45
  • Discrete verpakking
  • Thuiswinkel Waarborg
Geneesmiddelen keurmerk