Wei Proteine bij verhoogde bloeddruk
Verhoogde bloeddruk is een veel voorkomend - en vaak verborgen - probleem. Als alternatief voor medicatie gaan mensen regelmatig op zoek naar natuurlijke stoffen om de verhoogde bloeddruk te verlagen.
Zuivelproducten staan al langer bekend om hun bloeddrukverlagende werking. Uit een studie aan de Washington State University in Amerika bij jonge mannen en vrouwen (gemiddeld 20 jaar), blijkt dat wei-eiwitten bij mensen met een verhoogde bloeddruk deze significant kunnen verlagen. De dosering wei-eiwit die gebruikt werd was 28 gram.
Onderzoekers deden onderzoek bij 71 jonge mannen en vrouwen (gemiddeld 20 jaar) met een gemiddelde BMI van 24.6 kg/m2. Mensen met een hoge BMI hebben een groter risico op hoge bloeddruk.
Gedurende zes weken kregen de personen dagelijks 28 gram wei eiwit concentraat. Bij personen met een verhoogde systolische (bovendruk) en diastolische (onderdruk) bloeddruk verlaagde wei-eiwit deze significant. De bovendruk nam met 8 mm Hg af, de onderdruk met 8,6 mm Hg. Ook nam de gemiddelde arteriële druk af met gemiddeld 6,4 mm Hg.
De bloeddrukverlagende effecten van wei-eiwit worden mogelijk verklaard door de invloed van wei eiwit om de productie van stikstofmonoxide te verhogen. Stikstofmonoxide staat bekend om de bloeddruk regulerende eigenschappen.
De onderzoekers geven aan dat wei-eiwitten gunstig kunnen zijn bij personen met een voorstadium van hypertensie en hypertensie in het eerste stadium.
Bron:
S.M. Fluegel, T.D. Shultz, J.R. Powers, et al. Whey beverages decrease blood pressure in prehypertensive and hypertensive young men and women. International Dairy Journal Volume 20, Issue 11, November 2010, Pages 753-760
Bron: Nieuwsbrief Springfield
Verhoogde bloeddruk is een veel voorkomend - en vaak verborgen - probleem. Als alternatief voor medicatie gaan mensen regelmatig op zoek naar natuurlijke stoffen om de verhoogde bloeddruk te verlagen.
Zuivelproducten staan al langer bekend om hun bloeddrukverlagende werking. Uit een studie aan de Washington State University in Amerika bij jonge mannen en vrouwen (gemiddeld 20 jaar), blijkt dat wei-eiwitten bij mensen met een verhoogde bloeddruk deze significant kunnen verlagen. De dosering wei-eiwit die gebruikt werd was 28 gram.
Onderzoekers deden onderzoek bij 71 jonge mannen en vrouwen (gemiddeld 20 jaar) met een gemiddelde BMI van 24.6 kg/m2. Mensen met een hoge BMI hebben een groter risico op hoge bloeddruk.
Gedurende zes weken kregen de personen dagelijks 28 gram wei eiwit concentraat. Bij personen met een verhoogde systolische (bovendruk) en diastolische (onderdruk) bloeddruk verlaagde wei-eiwit deze significant. De bovendruk nam met 8 mm Hg af, de onderdruk met 8,6 mm Hg. Ook nam de gemiddelde arteriële druk af met gemiddeld 6,4 mm Hg.
De bloeddrukverlagende effecten van wei-eiwit worden mogelijk verklaard door de invloed van wei eiwit om de productie van stikstofmonoxide te verhogen. Stikstofmonoxide staat bekend om de bloeddruk regulerende eigenschappen.
De onderzoekers geven aan dat wei-eiwitten gunstig kunnen zijn bij personen met een voorstadium van hypertensie en hypertensie in het eerste stadium.
Bron:
S.M. Fluegel, T.D. Shultz, J.R. Powers, et al. Whey beverages decrease blood pressure in prehypertensive and hypertensive young men and women. International Dairy Journal Volume 20, Issue 11, November 2010, Pages 753-760
Bron: Nieuwsbrief Springfield